Familiesvampetur ved Kvak Mølle

Lørdag den 20. september 2014

 I det pragtfulde sensommervejr var over 90 deltagere mødt frem til familie-svampeturen ved Klak Mølle. Efter en kort introduktion ved Lars Kromann gik vi på svampejagt i skoven.

Vi fandt både rød-, rødmende- og kugleknoldet fluesvamp og brunstokket-, lærke- og rødsprukken rørhat.

Lars Kromann fortæller om de over 40 svampearter vi fandt i skoven.

 

 

Svampetur i Jelling Skov 2014

Søndag den 14. september - Naturens dag

Skønt vejrudsigten sagde mulighed for skybrud var 60-70 deltagere mødt frem til traditionsrige Svampetur i Jelling Skov. Svampene der var mange svampe, men ret få spisesvampe. Efter turen serverede Bodil Asmund svampestuvning.

Vi fandt bl.a. den ret sjældne og meget smukke Mørkviolet slørhat

 

 

De Vilde Blomsters Dag på Randbøl Hede

Søndag den 15.juni 2014

De 16 deltagere vandrede langs mergelsporet ud over heden og så udover de almindelige hedeplanter bl.a. Plettet gøgeurt, Guldblomme, Alm. ulvefod og Cypres-ulvefod.

Der kigges efter ulvefod

Cypres-ulvefod

Vi afsluttede med kaffe og kage

 

 

Nattergaletur

Søndag den 1. juni 2014

Efter en uges kolde og blæsende nætter var vejret slået om, og morgenen var mild og stille, og der var flere nattergale der sang i pilekrattet.

Vi vandrede over golfbanen til Hestedamshoved og Østerskoven og hørte bl.a. rødstjert, skovpiber og flere sangere: munk, tornsanger, gransanger og løvsanger.

Vi sluttede med kaffe ved Abrahamsens gård

 

 

Forårstur i Munkebjerg Skovene

Torsdag den 1. maj

Torben Espersen fortalte undervejs om Vejle Fjords dannelse under de sidste istider og om fjordens udvikling til dens nuværende udseende.

 

 

 

Affaldsindsamling 2014

27. april 2014

DN arrangerede affaldsindsamling i Vejle i samarbejde med Grønt Forum.

I Jelling tyvstartede en familie lørdag, flertallet  samlede ind søndag formiddag og søndag eftermiddag samlede 7 pensionister ind. Ialt indsamlede 28 personer, deraf 6 børn 126 kg affald heraf ca. 270 dåser

En voksen, et barn og en hund samler affald

landt de mere interessante indsamlæinger var 2 sandaler og denne raserede scooter

 

 

Fossiler ved Hundshage

Lørdag den 5. april 2014

20 børn og voksne samlede fossiler ved Hundshage. Vi fandt både 70 mio. år gamle forstenede søpnndsvin og 22-23 mio. år gamle snegle, muslinger og sporfossiler.

 

Vi fandt også 6-7000 år gamle østers og flækker og en trykstok!, som var skyllet ind på stranden fra en boplads i Horsens Fjord

Trykstok af kronhjortetak. Trykstokken blev brugt til at afspalte flækker af en flækkeblok (af flint). Afsprængningen i spidsen af stokken er en brugsskade.

 

 

Det spæde forår i Jelling Skov

Lørdag den 15.marts 2014

19 deltagere gik en tur i blæsende forårsvejr. I det lune skovbryn piblede forårsplanter frem: blomstrede anemone, vorterod, guldstjerne og bingelurt,